Hledat

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Potřebné přísady:
  • 2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky
  • 3/4 hr. cukru
  • 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 žloutky
  • asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech )

Nahoru:

  • sníh ze 4 bílků
  • 3/4 hrnku cukru
  • mistička rybízu ( asi 1/2 litru)
Postup přípravy:
  1. Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch utřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz.
  2. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Obrázek Jahodový sen

Jahodový sen

Obrázek Tvarohová zebra

Tvarohová zebra

Obrázek Vdolky na pole

Vdolky na pole

Obrázek Borůvkové piškotové řezy

Borůvkové piškotové řezy

Obrázek Punčové rezy

Punčové rezy

Obrázek Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Obrázek Fit jablečný koláč

Fit jablečný koláč

Obrázek Rychlokoláčky

Rychlokoláčky

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Obrázek Čokoládový řez podle paní Jany

Čokoládový řez podle paní Jany

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

TOPlist