Hledat

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Potřebné přísady:
  • mléko
  • vejce
  • vanilkový extrakt
  • skořice
  • hnědý cukr nebo sirup
  • moučkový cukr
  • sůl
  • vanilkový pudink
  • rohlíky
  • máslo
  • jablka
  • šmakoun
Postup přípravy:
  1. Do mléka rozšlehat žloutky, trochu vanilkového extraktu, hnědého cukru nebo sirupu a špetku vanilkového pudinku. Pokrájené rohlíky namáčet a skládat do formy vymazané máslem, vrstvu rohlíků, vrstvu jablek se skořicí a vrstvu na hrubo nastrouhaného meruňkového šmakouna (může být jakýkoli sladký). Poslední vrstva rohlíků a dát zapéct na 175 stupňů asi na 15 minut, až se nákyp zvedne. Z bílků ušlehat sníh s trochou cukru a špetkou soli, natřít na horkou žemlovku, poprášit moučkovým cukrem a zapéct na mírno na zahnědlou krustu.
  2. Dobrou chuť..;-)
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí těstoviny by Romča

Domácí těstoviny by Romča

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Velikonoční koláč s chřestem

Velikonoční koláč s chřestem

Obrázek Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Obrázek Recept - Vaječný koňak jak má být

Recept - Vaječný koňak jak má být

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Recept - Francouzská paštika

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Obrázek Smetanovo-pikaová zmrzlina

Smetanovo-pikaová zmrzlina

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

TOPlist