Hledat

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Potřebné přísady:
  • mléko
  • vejce
  • vanilkový extrakt
  • skořice
  • hnědý cukr nebo sirup
  • moučkový cukr
  • sůl
  • vanilkový pudink
  • rohlíky
  • máslo
  • jablka
  • šmakoun
Postup přípravy:
  1. Do mléka rozšlehat žloutky, trochu vanilkového extraktu, hnědého cukru nebo sirupu a špetku vanilkového pudinku. Pokrájené rohlíky namáčet a skládat do formy vymazané máslem, vrstvu rohlíků, vrstvu jablek se skořicí a vrstvu na hrubo nastrouhaného meruňkového šmakouna (může být jakýkoli sladký). Poslední vrstva rohlíků a dát zapéct na 175 stupňů asi na 15 minut, až se nákyp zvedne. Z bílků ušlehat sníh s trochou cukru a špetkou soli, natřít na horkou žemlovku, poprášit moučkovým cukrem a zapéct na mírno na zahnědlou krustu.
  2. Dobrou chuť..;-)
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lívance

Lívance

Obrázek Dort půlitr - fotopostup

Dort půlitr - fotopostup

Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek Domácí tortily by Romča

Domácí tortily by Romča

Obrázek Domácí bezový med by Romča

Domácí bezový med by Romča

Obrázek Pórkový koláč od Markétky

Pórkový koláč od Markétky

Obrázek DIY Levandulová koupelová sůl

DIY Levandulová koupelová sůl

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Humus s pečenou dýní

Humus s pečenou dýní

Obrázek Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Obrázek Dýňová omáčka by Romča

Dýňová omáčka by Romča

TOPlist