Hledat

Žloutkové rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 140g cukr moučka
  • 420g hladké mouky
  • 280g tuku (u mně Hera)
  • 4 vařené žloutky
Postup přípravy:
  1. Smícháme cukr, mouku a na jemno přistoruhané vařené žloutky. Přidáme tuk a vytvoříme těsto. Necháme v lednici odpočinout do druhého dne a pak pomocí formiček na malé rohlíčky upečeme. Po vychladnutí vždy slepujeme v marmeládě a konce máčíme v čokoládě. Rohlíčky jsou velice křehké a krásně měkké.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vinné hvězdičky

Vinné hvězdičky

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Obrázek Mráčky

Mráčky

Obrázek Hřebíčkové vánoční sušenky

Hřebíčkové vánoční sušenky

Obrázek Tatrankové pracny - oblíbené

Tatrankové pracny - oblíbené

Obrázek Nutellové špičky

Nutellové špičky

Obrázek Medvědí tlapy - pracny

Medvědí tlapy - pracny

Obrázek Perníkové kornoutky

Perníkové kornoutky

Obrázek Šmakouní vánočka

Šmakouní vánočka

Obrázek Bílková poleva nejen  na perníčky

Bílková poleva nejen na perníčky

Obrázek Šlehačkové sušenky

Šlehačkové sušenky

TOPlist