Hledat

Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

Potřebné přísady:
  • 180g cukru
  • 300h hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml smetany
  • 2 vejce
  • 80 ml mléka
  • vanilka - můžete dát vanilkový cukr nebo extrakt jak kdo má raději

Na polevu:

  • 3 lžíce moučkového cukru
  • likér a nebo voda, citronová štáva
Postup přípravy:
  1. Do misky dáme všechny suroviny mimo kakaa a smetany a vyšleháme dohladka. teď přidáme smetanu a už jen vařečkou zapracujeme do směsi. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme kakao.
  2. Formu vymažeme a vysypeme a nejprve vlijeme část těsta s kakaem a potom teprve bílou část. Pečeme na 160 stupňů asi 45 minut. Po upečení necháme zchladnou a navrch si nalijeme polevu. Tu uděláme tak, že smícháme ingredience na polevu. Nakonec podle fantazie dozdobíme.
  3. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Jablková buchta

Recept - Jablková buchta

Obrázek Řezy Voronež

Řezy Voronež

Obrázek Dortík bez mouky

Dortík bez mouky

Obrázek Tvarohovo jahodový koláč

Tvarohovo jahodový koláč

Obrázek Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Obrázek Pudinkový řez se skořicí

Pudinkový řez se skořicí

Obrázek Buchty makové - Strašínsko

Buchty makové - Strašínsko

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Obrázek Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

TOPlist