Hledat

Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

Potřebné přísady:
  • 180g cukru
  • 300h hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml smetany
  • 2 vejce
  • 80 ml mléka
  • vanilka - můžete dát vanilkový cukr nebo extrakt jak kdo má raději

Na polevu:

  • 3 lžíce moučkového cukru
  • likér a nebo voda, citronová štáva
Postup přípravy:
  1. Do misky dáme všechny suroviny mimo kakaa a smetany a vyšleháme dohladka. teď přidáme smetanu a už jen vařečkou zapracujeme do směsi. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme kakao.
  2. Formu vymažeme a vysypeme a nejprve vlijeme část těsta s kakaem a potom teprve bílou část. Pečeme na 160 stupňů asi 45 minut. Po upečení necháme zchladnou a navrch si nalijeme polevu. Tu uděláme tak, že smícháme ingredience na polevu. Nakonec podle fantazie dozdobíme.
  3. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Obrázek Pohrkané řezy - rychlovka

Pohrkané řezy - rychlovka

Obrázek Banánový koláčik

Banánový koláčik

Obrázek Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Obrázek Květinové koláčky s nápní

Květinové koláčky s nápní

Obrázek Little cheesecakes

Little cheesecakes

Obrázek Banánová mlsnotka

Banánová mlsnotka

Obrázek Karamelové větrníky od Mirky

Karamelové větrníky od Mirky

Obrázek Lemon Ginger and Pepper Cake

Lemon Ginger and Pepper Cake

Obrázek Oblíbená buchta

Oblíbená buchta

Obrázek Tvarohový tunel s banánem

Tvarohový tunel s banánem

Obrázek Bábovka Tatranka

Bábovka Tatranka

TOPlist