POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 600 g pšeničné hladké mouky 400 g žitné chlebové mouky 700 ml piva 25 ml octa 25 g soli 30 g čerstvého droždí lžíce celého kmínu, lžíce drceného fenyklu POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy nalijeme odstáté a zvětralé pivo.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 500 g hladké mouky 50 g sádla 12 g soli 20 g droždí (1/2 kostky) lžička cukru 290 ml mléka na posyp: mák hrubá sůl s kmínem (1:1) sezam POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlahé, nadrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru, posypeme moukou a necháme asi 10-15 minut vzejít kvásek.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Rozpis na 2 bochníky: 600 g pšeničné hladké mouky 400 g žitné chlebové mouky 25 ml kvasného octa 25 g soli 30 g čerstvého droždí 5 g celého kmínu (cca polévková lžíce) 700 ml vlažné vody POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme odstatní suroviny, promícháme, přendáme do robota a necháme asi 10 minut míchat.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 225 ml vlažné vody 500 g hladké pšeničné mouky 5 g cukru krupice 10 g soli 15 g čerstvého droždí 20 g rostlinného oleje POSTUP PŘÍPRAVY: Recept je na 2 veky asi 30 cm dlouhé.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Těsto: 275 ml mléka 150 ml oleje 500 g hladké mouky lžička soli lžička cukru 30 g droždí Náplň: šunkový salám trvanlivý salám strouhaný sýr POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto připravíme v domácí pekárně nebo vymícháme ručně.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 450g hladké mouky
40g másla
1 balíček prášek do pečiva
75g hnědý cukr
300ml Buttermilch ( kefír) POSTUP PŘÍPRAVY: Ze všech ingrediencí uděláme hladké těsto a vyválíme, vykrojíme kolečka a necháme upéct do zlatova v rozpálene troubě 180° ca 15min.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 2 čajové lžičky suchého droždí 1 polévková lžíce cukru nebo medu 100 ml teplého mléka 500 g hladké mouky (plus něco navíc pro hnětení) ...
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 5 žloutků 250g másla 250g cukru moučka 250g polohrubé mouky lžička prášku do pečiva šťáva i kůra z citronu sníh z 5 bílků špetka soli POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky třeme s cukrem a máslem do pěny.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 1/2 lžičky soli špetka pepře 370 - 400 g hladké mouky (podle velikosti vejce, tuku v sýru) 150 g nastrouhaného sýra Eidam 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí 1 lžička cukru POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto vyválíme ,rozkrájíme rádelkem na proužky, klademe na každý proužek těsta anglickou slaninu.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Základní těsto na vatikánský chléb Do sklenice smícháme : 50 g hladké celozrné pšeničné mouky 50 ml vody promícháme a přikryjeme igelitovým sáčkem.
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.