Hledat
Filtry
Zavřít
Zobrazit
Seřadit podle
Zobrazit na stránce

Kynutí motýlci

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 600 g polohrubá mouka 20 g droždí 1 hrnek mléka 4 žloutky 2 polévkové lžíce cukru kousek muškátového oříšku 1 vanilkový cukr citronová kůra 1 a půl sklenky oleje-nebo másla (asi 3 dcl) žloutek na potření.

Bílé pšeničné pečivo

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 500 g hladké mouky 50 g sádla 12 g soli 20 g droždí (1/2 kostky) lžička cukru 290 ml mléka na posyp: mák, hrubá sůl s kmínem (1:1), sezam POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlahé, nadrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru, posypeme moukou a necháme asi 10-15 minut vzejít kvásek.

Bochánky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 400g polohr. mouky 3 žloutky 120 g majonézy špetka soli 1 vanilkový lusk 100g pokrájených oříšků, mandlí, rozinek, kandovaného ovoce ...

Jidáše

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Těsto: 350 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 20 g droždí (1/2 kostky) 70 g másla 70 g cukru 5 g soli 1 žloutek 175 g mléka 1 vejce ...

Podmáslový chléb z domácí pekárny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 400ml kysaného podmáslí 2 lžíce oleje 2 kávové lžičky soli 400g celozrnné pšeničné mouky 200g žitné chlebové mouky 2 lžičky kmínu 1 kávová lžička cukru 1 kávová lžička sušeného droždí POSTUP PŘÍPRAVY Uvedené suroviny vložíme do pekárny jako první dáváme tekuté ingredience.

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 250ml vody 1 polévková lžíce másla 1 čajová lžička soli 2 polévkové lžíce cukru krupice 540g polohrubé mouky 1 balíček sušeného droždí 1 velká cibule (syrová) POSTUP PŘÍPRAVY Všechno dáme do pekárny a zapneme.

Domácí dalamánky

POTŘEBNÉ SUROVINY 3dcl+1 polévková lžíce vody půl kostky droždí 1 čajová lžička hnědého cukru 2 čajové lžičky soli 2 čajové lžičky celého kmínu 1 polévková ...

Rychlý chléb podle Petry

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 kg hl mouky 1ks čerstvého droždí 3 lžičky soli 500 - 600 ml vody vlažné na špičku nože cukr na kvásek já přidávám i kmín cca 1 pl lžíci POSTUP PŘÍPRAVY Vypracujeme těsto a necháme cca 1 hodinu kynou , pak přendáme na vál a vypracujeme bochník přendáme na plech a necháme znovu kynout cca 20-30 min .

Selský chléb se slaninou

POTŘEBNÉ SUROVINY 300 ml mléka 1,5 lžičky soli 2 vejce 1,5 lžíce másla(margarínu) 540g hladké mouky 1 lžíce cukru 1 balíček droždí 10dkg anglické slaniny Slunečnicová semínka POSTUP PŘÍPRAVY Suroviny vložit do pekárny v daném pořadí.

Hořčicový chléb v domácí pekárně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 3 dl mléka 7 PL dijonské horčice 550 g pšeničné mouky 5 g soli 10 g sušeného drozdí nebo 50 g čerstvého droždí POSTUP PŘÍPRAVY Do formy nalijete mléko.

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 200g špaldové mouky - (kdo nemá rád použije klasika hladkou bílou) 100g najemno nastrouhané mrkve 50ml oleje 50ml vody vejce - ...

Škvarkový chléb

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 30 dkg hladké mouky 20 dkg žitné mouky 1 lžička soli 1 droždí (kvásek) 1 lžička octa 10 dkg nasekaných škvarků 1 lžička nadrceného kmínu 2 - 2,5 dl teplé vody POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme obě mouky, sůl a kvásek.

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Těsto: 20 dkg másla (chladné) 20 dkg měkkého tvarohu 20 dkg hladké mouky 1 lžička soli Náplň: 20 dkg šunky 1 vejce 2 lžíce smetany cibulka tvrdý sýr podle chuti na posypání vejce na potření POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na trojúhelníčky.

Housky z Nezdic

Těsto se zadělává smetanou a potírají se během pečení slanou vodou. POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 50 dkg hladké mouky 140 ml mléka 140 ml sladké smetany 5 dkg ...

Kynutý mazanec

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 230 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 20 g droždí (půlka kostky) 115 ml vlažného mléka 60 g cukru 1 sáček vanilkového cukru (nebo ...

Pečení chleba s fotopostupem

POSTUP PŘÍPRAVY: Budu chtít ráno kolem 8°° začít péct chleba, tudíž si večer před tím, kolem 20°° hod. rozkvasím. Obrázek č.1 : Do mísy si dám 75 g kvásku, co mám v lednici Obrázek č.