Hledat
Filtry
Zavřít
Zobrazit
Seřadit podle
Zobrazit na stránce

Hřejivá indická polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 1 cibule 2 mrkve 3/4 hrnku červené čočky 1 velké masité rajče 3/4 hrnku rajčatové pasaty 1/2 KL koriandrových semínek kousek zázvoru ...

Kuřecí kaldoun od Petra

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: kostry z kuřete cibule mrkev celer petržel česnek libeček pepř sůl máslo mouka hladká smetana muškátový květ petrželová nať POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařím si vývar - kostry z kuřete, cibule, koř.

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 3 kuřecí hřbety 2 mrkve 3 řapíky celeru 2 petržele 1 cibule hrst petrželky 4 kuličky černého pepře 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy sůl Na knedlíčky: 3 vejce 5 lžic oleje 1 1/2 hrnku polohrubé mouky sůl cibule petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme vývar.

Jahodová polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 0,5 kg čerstvých jahod 0,25 kg cukru 0,1 kg zakysaná smetana 1 citron POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Jahody smícháme s cukrem a citronem v hrnci přivedeme k varu.

Buřtguláš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 500 g oloupaných brambor 400 g špekáčků stažených ze slupky 2 cibule 3 stroužky česneku 1 lžička drceného kmínu 1,5 lžíce sladké papriky 1 lžička páliví papriky 0,5 lžíce majoránky 750 ml vývaru 2 lžíce sádla sůl pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a špekáčky nakrájíme na kostičky.

Lilková polévka s parmezánem a krutony

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 3 malé nebo 2 střední lilky 4 lžíce olivového oleje 1 větší cibule 4 stroužky česneku 450 g masitých rajčat (lze použít i konzervovaná) ...

Zeleninová polévka by Romča

Tato polévka je takovou klasikou, ale třeba se někomu recept bude hodit. Jako začínající kuchařka kdysi dávno by jsem ocenila jakékoli recepty. POTŘEBNÉ ...

Rychlá hrášková polévka se šunkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 1 lžíce olivového oleje 1 velká cibule - nasekat nadrobno 2 stroužky česneku 400 g brambor 200g šunky litr kuřecího vývaru 200 g hrášku mraženého sůl pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Olej rozpalíme v hrnci, snížíme plamen na střední a přidáme cibuli a česnek.

Pórková polévka s knedlíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 1-2 pórky cibule olej masox sůl pepř podravka hladká mouka Knedlíčky strouhanka vajíčko mléko sůl muškátový květ. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibulku a přidáme pórek nakrájený na kolečka.

Frankfurtská polévka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Na 3-4 porce: 20 g sádla (1 lžíce) 1 střední cibule 4 štrasburské párky Dulano (150 g) 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce mleté sladké papriky 2 větší stroužky česneku 1 litr hovězího vývaru 3 střední brambory (cca 300 g) sůl, pepř 1 lžíce sušené majoránky POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 2 l - Slepačí vývar 8 ks - Cesnak 150 g - Výberová šunka 100 g - Strúhany syr Čerstvá petržlenová vňať Maslo Mleté čierne korenie POSTUP PŘÍPRAVY: 1.

Polévka z masáků - Spůle

Rychlá jednoduchá polévka, dávají se k ní bramborové placky, ale stačí i rohlík. POTŘEBNÉ PŘÍSADY: masáci ( muchomůrka růžovka ) 1 cibule červená paprika sladká asi 4 stroužky česneku majoránka hladká mouka zeleninový vývar ( není nutný ) sádlo stonek libečku sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme cibulku a přidáme nakrájené houby.

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Svítek se vkládá do zeleninové nebo kroupové polévky. Já dělala jednoduchou kroupovku. POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Suroviny na svítek: 10 dkg másla 8-10 dkg strouhanky sůl, pepř 3 vejce ( sníh ) 5 hřibů sekaná zelená petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Hříbky nakrájíme na kostičky a dáme spolu s máslem a petrželkou do rendlíku.

Kapustová polévka

Co si dnes uvařit tuto vydatnou polévku pro zahřátí, když nám venku padnul první snížek? Dobrou chuť. POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Brambory Kapusta Kořenová zelenina Cibule Česnek Uzené maso Klobása Sádlo Sůl pepř drcený kmín vývar POSTUP PŘÍPRAVY: Na sadle si orestujeme cibuli a pridame cesnek s korenovou zeleninou a nechame pekne dohneda osmazit.

Květáková polévka by Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: květák brambory řepkový nebo slunečnicový olej mořská hrubozrnná sůl zeleninový vývar - já použila viz foto mouka na jíšku POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme si předem vývar.

Poctivý zeleninový vývar s drobením

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: mrkev celer petrežel brambory cibule česnek máslo řasa kombu - ( kdo nepoužívá vynechá) sůl - používám hrubou mořskou nerafinlvanou domácí vegeta Na drobení: hrubá mouka vejce POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu důkladně omyjeme, oloupeme a opět opláchneme.