Hledat

Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

Potřebné přísady:
  • 1 1/2 hrnku mouky polohrubé
  • 3 lžíce kakao (neslazené)
  • 1 hrnek cukru (nejlepší je čistý třtinový cukr)
  • 1 lžička jedlá soda
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 lžička bílý ocet
  • 1 lžička čistý vanilkový extrakt
  • 5 lžíce rostlinný olej
  • 1 hrnek vody
Postup přípravy:
  1. Formu si vysypeme, já dělala na pečícím papíru a také se silikonovou podložkou. Do formy smícháme prvních 5 suchých přísad a promícháme tak, aby se vše pořádně smísilo.
  2. Uděláme si tři důlky - dva malé a jeden větší, vidíte na obrázku. Do jednoho nalijeme ocet, do druhého olej a do třetího vanilkový extrakt.
  3. Teď všechno přelijeme vodou a dobře promícháme dohladka. Pečeme na 150 - 18 stupňů, každý jak zná svoji troubu cca 35 minut, ale pečte podle svých zkušeností jako jakoukoli jinou buchtu či bábovku. Pro jistotu se ujistěte špejlí - píchnete na několika místech a musí být čistá, nic se nesmí lepit.
  4. Pokud budete chtít, přidejte na koláč vaši oblíbenou polevu podle chuti. Já dávám čokoládovou. Užijte si tohle bláznivé pečení a přeji dobrou chuť.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Švýcarky a kringel v jednom

Švýcarky a kringel v jednom

Obrázek Kváskové vafle

Kváskové vafle

Obrázek Broskvový koláč s krémem

Broskvový koláč s krémem

Obrázek Dort Staveniště - parádní dort pro kluka

Dort Staveniště - parádní dort pro kluka

Obrázek Ovocné poháry

Ovocné poháry

Obrázek Jahodovo-kokosové nanuky

Jahodovo-kokosové nanuky

Obrázek Višňová bábovka s polevou

Višňová bábovka s polevou

Obrázek Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Maďarské rezy

Maďarské rezy

Obrázek Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Obrázek Borůvkový kynutý koláč s tvarohem

Borůvkový kynutý koláč s tvarohem

TOPlist