Hledat

Recept - Dýňová polévka

Potřebné přísady:
  • dýně - střední cca 1kg, ale může být i větší
  • máslo
  • 2ks brambora
  • cibule 1ks větší
  • 5 stroužků česneku
  • 1 litr - zleninový vývar
  • smetana na vaření 250 ml - plus na talíř na ozdobu
  • pepř
  • sůl
  • kari 1 kávová lžička
  • 2ks rohlíku nebo housky
Postup přípravy:
  1. Dýni zbavíme jadřinců - můžeme ji vydlabat pokud chceme dýni použít k dekoraci - pokud ne tak rozkrájíme, vyndáme jadřince a oloupeme.Nakrájíme na kostičky v prípadě dlabání tato činnost odpadá.
  2. Na másle zpěníme cibulku a necháme opéct dozlatova. Na cibulku přidáme dýni a necháme podusit. Mezitím oloupeme dvě brambory a nakrájíme na kostičky.
  3. Brambory přidáme do kastrolu k dýni a zalijeme vývarem. Vaříme cca 40 minut do změknutí. Vezmeme tyčový mixér a rozmixujeme - kdo nemá tyčový může samozřejmě v obyčejném. Přidáme 250 ml smetany a lžičku kari, osolíme podle chuti a lehce opepříme- cca na špičku kávové lžičky. Povaříme pár minut. Nakonec přidáváme česnek.
  4. Na pánvi rozpustíme máslo a nakrájíme rohlíky na kostičky, které na másle opečeme dozlatova. Tak a máme hotovo - polévku nandáme na talíř, smetanu nalijeme na lžíci a pokapeme, přidáme krutonky.
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Obrázek Jahodová polévka

Jahodová polévka

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Zelňačka

Zelňačka

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Obrázek Kulajda

Kulajda

Obrázek Okurková polévka

Okurková polévka

Obrázek Bramboračka by Romča

Bramboračka by Romča

Obrázek Přesnídávková polévka

Přesnídávková polévka

TOPlist