Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Marcipánovo - máslové sušenky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150 g másla
  • 50g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 100g marcipánové hmoty

POSTUP PŘÍPRAVY:

Změklé máslo vložte do mísy a pomocí ručního mixéru utřete do pěny. Přidejte cukru, vanilkový cukr, žloutek a marcipánovou hmotu a vše vymixujte na nejvyšší stupeň tak, aby se přísady promísily. Snižte rychlost mixéru a zapracujte mouku, aby vzniklo hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odležet v lednici.

Těsto rozválejte válečkem na 3-4 mm (pokud se trhá, nebojte se vydatněji ho pomoučit) a vykrajujte libovolné tvary.

Cukroví položte na studený plech (ideálně na pečící papír) a pečte při 175°C (horkovzduch na 150°C) asi 10-12 minut, dokud okraje nezískají světle hnědou barvu. Cukroví nechte na plechu vychladnout.

Autor receptu a fotografií Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150 g másla
  • 50g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 100g marcipánové hmoty

POSTUP PŘÍPRAVY:

Změklé máslo vložte do mísy a pomocí ručního mixéru utřete do pěny. Přidejte cukru, vanilkový cukr, žloutek a marcipánovou hmotu a vše vymixujte na nejvyšší stupeň tak, aby se přísady promísily. Snižte rychlost mixéru a zapracujte mouku, aby vzniklo hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odležet v lednici.

Těsto rozválejte válečkem na 3-4 mm (pokud se trhá, nebojte se vydatněji ho pomoučit) a vykrajujte libovolné tvary.

Cukroví položte na studený plech (ideálně na pečící papír) a pečte při 175°C (horkovzduch na 150°C) asi 10-12 minut, dokud okraje nezískají světle hnědou barvu. Cukroví nechte na plechu vychladnout.

Autor receptu a fotografií Marcela - Pradobroty