Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Panettoncini

5.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 300g hladká mouka - používám italskou
  • půlka droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 60g másla
  • 2 vejce
  • 125ml mléka
  • muškátový oříšek
  • trocha citronové kůry - z bio citronu
  • špetka soli
  • 3 lžíce rozinek
  • vanilkový cukr na posypání
  • máslo na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do mističky si namočíme do vody hrozinky. A necháme nabobtnat. Kdo chce rozinky nahradit něčím jiným jako dnes například já, je to možné, ale tradičně sem patří rozinky.

Mléko si ohřejeme tak aby bylo vlažné, nalijeme do misky přidáme dvě lžíce cukru a dobře promícháme. Tak aby nám nikde nezůstaly hrudky. Dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek.

Mezitím si dáme odváženou mouku, vejce, citronovou kůru, změklé máslo, nastrouháme muškátový oříšek, rozinky vymačkáme a přidáme také do těsta.

Vypracujeme těsto, které je velice hutné. Teď přilijeme již vzešlý kvásek a pěkně propracujeme.

Přikryjeme utěrkou a necháme cca půl hodiny i déle kynout. Poznáte sami jak máte těsto pěkně naběhlé.

Po vykynutí si vymažeme formu na těsto máslem a vlijeme těsto. Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů, ale každý pečte tak jak jste zvyklé podle své trouby.

Po upečení necháme vychladnout a posypeme vanilkovým cukrem.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 300g hladká mouka - používám italskou
  • půlka droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 60g másla
  • 2 vejce
  • 125ml mléka
  • muškátový oříšek
  • trocha citronové kůry - z bio citronu
  • špetka soli
  • 3 lžíce rozinek
  • vanilkový cukr na posypání
  • máslo na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do mističky si namočíme do vody hrozinky. A necháme nabobtnat. Kdo chce rozinky nahradit něčím jiným jako dnes například já, je to možné, ale tradičně sem patří rozinky.

Mléko si ohřejeme tak aby bylo vlažné, nalijeme do misky přidáme dvě lžíce cukru a dobře promícháme. Tak aby nám nikde nezůstaly hrudky. Dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek.

Mezitím si dáme odváženou mouku, vejce, citronovou kůru, změklé máslo, nastrouháme muškátový oříšek, rozinky vymačkáme a přidáme také do těsta.

Vypracujeme těsto, které je velice hutné. Teď přilijeme již vzešlý kvásek a pěkně propracujeme.

Přikryjeme utěrkou a necháme cca půl hodiny i déle kynout. Poznáte sami jak máte těsto pěkně naběhlé.

Po vykynutí si vymažeme formu na těsto máslem a vlijeme těsto. Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů, ale každý pečte tak jak jste zvyklé podle své trouby.

Po upečení necháme vychladnout a posypeme vanilkovým cukrem.

Autor receptu Romča