Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Čokoládový puding

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 60 g cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 35 g kakaa
  • 2 žloutky
  • 60 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce horké vody
Postup přípravy:
  1. V misce smícháme cukr, kakao, kukuřičný škrob a horkou vodu a směs utřeme. Mléko a smetanu ke šlehání vlijeme do rendlíku a dáme zahřát. Do kakaové směsi přidáme žloutky a vanilkový extrakt a vzniklou směs přidáme k zahřátému mléku. Na středním ohni mícháme, dokud směs nezhoustne. Po zhoustnutí puding odstavíme z plotny, přidáme na kostičky nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

TOPlist