Search
Filters
Close

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Ingredience

  • 200g čokoláda na vaření s vyšším podílem kakaa
  • 100g máslo v pokojové teplotě
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 hrnek hladká špadová mouka
  • 1/2 hrnku cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 polévková lžíce mléko
  • 1ks vejce
  • šperky soli
  • lžička prášku do pečiva

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Čokoládu nasekáme na kousky. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva a prosijeme, přidáme sůl.

Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce a mléko a vařečkou nebo rukama vpracujeme obě mouky.

Plech vyložíme pečícím papírem a lžící dáme na plech takové hromádka viz. foto.

Pečeme cca 8-10 minut dozlatova, vyndáme, necháme vychladnout. Pozor jsou hodně křehké.

Autor receptu Romča a Martina

Ingredience

  • 200g čokoláda na vaření s vyšším podílem kakaa
  • 100g máslo v pokojové teplotě
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 hrnek hladká špadová mouka
  • 1/2 hrnku cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 polévková lžíce mléko
  • 1ks vejce
  • šperky soli
  • lžička prášku do pečiva

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Čokoládu nasekáme na kousky. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva a prosijeme, přidáme sůl.

Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce a mléko a vařečkou nebo rukama vpracujeme obě mouky.

Plech vyložíme pečícím papírem a lžící dáme na plech takové hromádka viz. foto.

Pečeme cca 8-10 minut dozlatova, vyndáme, necháme vychladnout. Pozor jsou hodně křehké.

Autor receptu Romča a Martina