Hledat
Filters

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Potřebné přísady:
  • 200g čokoláda na vaření s vyšším podílem kakaa
  • 100g máslo v pokojové teplotě
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 hrnek hladká špadová mouka
  • 1/2 hrnku cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 polévková lžíce mléko
  • 1ks vejce
  • šperky soli
  • lžička prášku do pečiva
Postup přípravy:
  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. Čokoládu nasekáme na kousky. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva a prosijeme, přidáme sůl.
  3. Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce a mléko a vařečkou nebo rukama vpracujeme obě mouky.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a lžící dáme na plech takové hromádka viz. foto.
  5. Pečeme cca 8-10 minut dozlatova, vyndáme, necháme vychladnout. Pozor jsou hodně křehké.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Zobrazit detail Česneková pomazánka s vařeným vejcem
Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

3.673
Zobrazit detail Netradiční vykrajovátka která potěší
Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

52
Zobrazit detail Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky
Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

41
Zobrazit detail Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté
Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Zobrazit detail Nakládané okurky od Vali – vynikající
Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Zobrazit detail Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor
Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

51
Zobrazit detail Převod čerstvého droždí na suché
TOPlist