Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Potřebné přísady:
  • 200g čokoláda na vaření s vyšším podílem kakaa
  • 100g máslo v pokojové teplotě
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 hrnek hladká špadová mouka
  • 1/2 hrnku cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 polévková lžíce mléko
  • 1ks vejce
  • šperky soli
  • lžička prášku do pečiva
Postup přípravy:
  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. Čokoládu nasekáme na kousky. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva a prosijeme, přidáme sůl.
  3. Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce a mléko a vařečkou nebo rukama vpracujeme obě mouky.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a lžící dáme na plech takové hromádka viz. foto.
  5. Pečeme cca 8-10 minut dozlatova, vyndáme, necháme vychladnout. Pozor jsou hodně křehké.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

TOPlist