Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Brokolicové špalíčky z trouby

Potřebné přísady:
  • 500 g brokolice (využijeme jen růžičky, které váží asi 340g)
  • 1 střední cibule
  • 1 větší vejce
  • 50 g čedaru
  • 50 g strouhanky
  • hrst nasekané petrželky
  • lžička sušeného česneku
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a vhodíme do vroucí vody. Minutu vaříme, pak zcedíme a vhodíme do studené vody, aby se brokolice přestala vařit. Poté necháme dobře okapat.
  2. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
  3. Brokolici i cibuli nasekáme najemno (já používám sekáček ze sady k tyčovému mixéru) a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Poté přidáme strouhanku, česnek, petržel, sůl (asi půl lžičky), pepř a vše promícháme. Těsto bude poměrně lepivé, ale když prsty vytvoříme váleček, drží tvar.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta rukou tvarujeme placičky nebo válečky a dáváme je na plech. Pečeme 20 minut dozlatova.
  5. Podáváme teplé i studené, s bramborem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Snídaňová pizza z ovesných vloček

Snídaňová pizza z ovesných vloček

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Obrázek Smrkové výhonky  tonikum na vlasy

Smrkové výhonky tonikum na vlasy

TOPlist