Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Listové těsto

Potřebné přísady:

I.

  • 250g hladké mouky
  • 250g 100% tuku
  • 250ml smetany

II.

  • 300 g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • špetka soli
  • 6 lžic studené vody
  • 1 lžíce octa

III.

  • 350g mouky
  • 250g másla/margarínu
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 lžíce octa
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. I.
  2. Tuk nastrouháme a zpracujeme těsto. Necháme pár hodin odpočinout. Dále s ním pracujeme jako s koupeným.
  3. II.+III.
  4. Smísit ingredience dohromady až je těsto hladké. Nejlepší je den předem, vypracovat těsto a nechat odpočinout nejméně 12 hodin v chladu,  nadruhý den vyválet .. rozřezat na 4 pásy a ty poskládat na sebe .. pak rozválet a podle potřeby použít.
  5. Poznámka:
  6. těsto I. -  dělám už léta… je chutí i vzhledem asi nejvíc podobné kupovanému… chutné, dobře listuje
  7. těsto II. - dobré, křupavé… ale nelistuje… chuťově mastnější
  8. těsto III. - dobré, listuje jen trochu, chuťově taky mastnější
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake z domácího smetanového krému

Cheesecake z domácího smetanového krému

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Obrázek Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

TOPlist