Search
Filters
Close

Velikonoční koláč s chřestem

Ingredience

Korpus

  • 130g mrkev
  • 130g špaldová mouka
  • 110g ovesné vločky
  • 1 kávová lžička prášek do pečiva
  • 5g soli
  • 2ks vejce
  • 6 polevkových lžičky olivový olej

Náplň

  • 50g čedar
  • 300g chřest
  • 200g Lučina
  • 100ml smetana na šlehání
  • 2ks vejce
  • špetka muškátového ořechu, sůl, pepř
  • 8ks cherry rajčata
  • piniová semínka na posypání

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme najemno. Do mísy dáme vejce a olej a důkladně promícháme. Mleté vločky smícháme s moukou a práškem do pečiva i solí a smícháme se směsi vajec a oleje, nakonec přidáme strouhanou mrkev. Troubu předehřejeme na 175 stupňů.

Do formy lžící dáme těsto a uhladíme a dáme na 10 minut péct. Náplň si připravíme tak, že dáme do hrnce vsřit vodu, mezitím si připravíme chřest, odkrojíme konce a vložíme do vroucî vody, vaříme 5 minut, vyndáme a schladíme v lefové vodě. Četař si nastrouháme. Vejce rozšleháme, přidáme Lučina, smetanu a promícháme, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme větší polovinu sýra.

Na předpečený korous nalijeme směs vajec a navrh poskládání chřest a přepůlená cherry rajčata, posypeme zbytkem sýra a necháme ještě 25 minutek. Krájíme až po úplném vychlazení

Autor receptu Romča

Ingredience

Korpus

  • 130g mrkev
  • 130g špaldová mouka
  • 110g ovesné vločky
  • 1 kávová lžička prášek do pečiva
  • 5g soli
  • 2ks vejce
  • 6 polevkových lžičky olivový olej

Náplň

  • 50g čedar
  • 300g chřest
  • 200g Lučina
  • 100ml smetana na šlehání
  • 2ks vejce
  • špetka muškátového ořechu, sůl, pepř
  • 8ks cherry rajčata
  • piniová semínka na posypání

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme najemno. Do mísy dáme vejce a olej a důkladně promícháme. Mleté vločky smícháme s moukou a práškem do pečiva i solí a smícháme se směsi vajec a oleje, nakonec přidáme strouhanou mrkev. Troubu předehřejeme na 175 stupňů.

Do formy lžící dáme těsto a uhladíme a dáme na 10 minut péct. Náplň si připravíme tak, že dáme do hrnce vsřit vodu, mezitím si připravíme chřest, odkrojíme konce a vložíme do vroucî vody, vaříme 5 minut, vyndáme a schladíme v lefové vodě. Četař si nastrouháme. Vejce rozšleháme, přidáme Lučina, smetanu a promícháme, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme větší polovinu sýra.

Na předpečený korous nalijeme směs vajec a navrh poskládání chřest a přepůlená cherry rajčata, posypeme zbytkem sýra a necháme ještě 25 minutek. Krájíme až po úplném vychlazení

Autor receptu Romča