Hledat
Filters

Jahodová marmeláda od Renatky

Na množství asi 4 kg potřebujete:

Potřebné přísady:
  • 2 kg omytých a lístků zbavených jahod
  • 2 citrony
  • 2 kg krystalového cukru
  • 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Jahody mají dost pektinu takže ani nepotřebujeme pektogel a marmeláda krásně s cukrem zhoustne.
  2. Do hrnce dáme pokrájené jahody, šťávu a najemno nakrájenou kůru z citronů. Za stáleho míchání mírně prohříváme až začnou pouštět šťávu. Přivedeme k varu. Přidáme cukr a sůl a vaříme do zhoustnutí asi 15-20 minut. Odstavíme z ohně a necháme 1 hodinu stát. Nalijeme do sklenic, otřeme hrdlo i víčko, aby k sobě pěkně přilnuli a uzavřeme a otočíme dnem vzhůru a necháme vystydnout. Pak už stačí jen označit cedulkou
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

42
Zobrazit detail Pár tipů co s vejci po Velikonocích
Obrázek Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Zobrazit detail Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře
Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

3.673
Zobrazit detail Netradiční vykrajovátka která potěší
Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

2.333
Zobrazit detail Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami
Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Zobrazit detail Nakládané okurky od Vali – vynikající
Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Zobrazit detail Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924
Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Zobrazit detail Domácí bramborové knedlíky bez vajec
TOPlist