Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Potřebné přísady:
  • 1kg másla - (každý podle možností, nejlepší je domácí, ale to každý nemá)
Postup přípravy:
  1. Do hrnce nebo multifunkčního hrnce dáme máslo a zabřejeme na 90-100 stupňů a promícháme.
  2. Po čase se nám začně nahoře ahromažďovat mléčná bílkovina s laktózou. Tuto bílkovinu opatrně sbírám naběračkou, nebo lžící a dáváme bokem.
  3. Po nějaké době asi po hodině, se přestane bílkovina srážet. Nastavíme si na hrnci šest hodin a necháme máslo ještě šest hodin zahřívat.
  4. Obcas nestíhám a hrnec vypnu a odejdu a pokračuji po návratu.
  5. Takto připravené ghí necháme schladit zhruba na 70 stupňů. Do kovového cedníku dáme plátno, nebo nějakou plátěnou utěrku a přecedíme do požadované nádoby.
  6. Takto připravené ghí se hodí i na smažení apod.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Obrázek Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Obrázek Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

Obrázek Sýrové muffiny se slaninou a bylinkami

Sýrové muffiny se slaninou a bylinkami

TOPlist