Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Potřebné přísady:
  • 1kg másla - (každý podle možností, nejlepší je domácí, ale to každý nemá)
Postup přípravy:
  1. Do hrnce nebo multifunkčního hrnce dáme máslo a zabřejeme na 90-100 stupňů a promícháme.
  2. Po čase se nám začně nahoře ahromažďovat mléčná bílkovina s laktózou. Tuto bílkovinu opatrně sbírám naběračkou, nebo lžící a dáváme bokem.
  3. Po nějaké době asi po hodině, se přestane bílkovina srážet. Nastavíme si na hrnci šest hodin a necháme máslo ještě šest hodin zahřívat.
  4. Obcas nestíhám a hrnec vypnu a odejdu a pokračuji po návratu.
  5. Takto připravené ghí necháme schladit zhruba na 70 stupňů. Do kovového cedníku dáme plátno, nebo nějakou plátěnou utěrku a přecedíme do požadované nádoby.
  6. Takto připravené ghí se hodí i na smažení apod.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Obrázek Stress Killer smoothie by Romča

Stress Killer smoothie by Romča

Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Obrázek Fit tuňáková pomazánka s tvarohem

Fit tuňáková pomazánka s tvarohem

TOPlist