Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Šípková marmeláda

Potřebné přísady:
  • 1,5kg šípky - očištěné
  • 150g cukr
  • 20g kyselina citronová nebo šťáva z citronu
  • voda
Postup přípravy:
  1. Natrhané šípky zbavíme stopek a bubáků. Dáme do kastrolu a přidáme trochu vody, zhruba tak, aby šípky byly trochu ponořené ale ne moc. Marmeládu bychom pak museli svařovat. Vaříme 20 minut. Po uběhnutém čase varu, šípky lehce rozmixujeme ponorným mixerem.
  2. Šípky propasírujeme a opět dáme vařit. Přidáme cukr a kyselinu, nebo šťávu z citronu a vyvařime tak abychom měli požadovanou hustotu.
  3. Ještě horké nalijeme do předem sterilovaných sklenic. Uzavřeme, otocime a necháme vychladit.
  4. Z množstvi máte 4 střední skleničky marmelády.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Obrázek Stress Killer smoothie by Romča

Stress Killer smoothie by Romča

Obrázek Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

TOPlist