Šípková marmeláda
Potřebné přísady:
- 1,5kg šípky - očištěné
- 150g cukr
- 20g kyselina citronová nebo šťáva z citronu
- voda
Postup přípravy:
- Natrhané šípky zbavíme stopek a bubáků. Dáme do kastrolu a přidáme trochu vody, zhruba tak, aby šípky byly trochu ponořené ale ne moc. Marmeládu bychom pak museli svařovat. Vaříme 20 minut. Po uběhnutém čase varu, šípky lehce rozmixujeme ponorným mixerem.
- Šípky propasírujeme a opět dáme vařit. Přidáme cukr a kyselinu, nebo šťávu z citronu a vyvařime tak abychom měli požadovanou hustotu.
- Ještě horké nalijeme do předem sterilovaných sklenic. Uzavřeme, otocime a necháme vychladit.
- Z množstvi máte 4 střední skleničky marmelády.
Ostatní
Mohlo by se Vám líbit