Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Šípková marmeláda

Potřebné přísady:
  • 1,5kg šípky - očištěné
  • 150g cukr
  • 20g kyselina citronová nebo šťáva z citronu
  • voda
Postup přípravy:
  1. Natrhané šípky zbavíme stopek a bubáků. Dáme do kastrolu a přidáme trochu vody, zhruba tak, aby šípky byly trochu ponořené ale ne moc. Marmeládu bychom pak museli svařovat. Vaříme 20 minut. Po uběhnutém čase varu, šípky lehce rozmixujeme ponorným mixerem.
  2. Šípky propasírujeme a opět dáme vařit. Přidáme cukr a kyselinu, nebo šťávu z citronu a vyvařime tak abychom měli požadovanou hustotu.
  3. Ještě horké nalijeme do předem sterilovaných sklenic. Uzavřeme, otocime a necháme vychladit.
  4. Z množstvi máte 4 střední skleničky marmelády.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Obrázek Recept - Vaječný koňak jak má být

Recept - Vaječný koňak jak má být

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Obrázek Banánové lívance z přezrálých banánů

Banánové lívance z přezrálých banánů

TOPlist