2 vanilkové cukry- kdo má rád hodně sladké, tak ještě 80-100g moučového
1 salko
2 tatry
0.5l rumu
kokos
zrnková káva
Postup přípravy:
Žloutky oddělíme od bílků, dáme do mísy, přidáme vanilkové cukry. Šlehačem pořádně ušleháme do pěny Pak přilijeme salko, tatry,opět řádně vyšleháme
Nakonec po částech vléváme rum, pořádně zamícháme, přes cedník lijeme do lahví. Pokud chceme kávový koňak, dáme na dno lahví asi 6 zrnek kávy nebo 4-5 lžiček kokosu. Pokud chceme kokosový.
Koňak je silnější, takže kdo má rád sladší, přidá si moučkový cukr do žloutků nebo méně rumu, ale takto nám chutná nejvíce. Rum krásně zakonzervuje žloutky, nemusíte se bát syrových vajec, koňak vydrží i dva roky v chladu, ale většinou se vypije rychleji. Z tohoto množství je asi litr a půl koňaku