Search
Filters
Close

Vánoční dýňová marmeláda

Ingredience

  • 1kg dýně
  • 1kg jablek
  • 1/2kg cukru
  • šťáva z 2ks citronu
  • trochu rumu
  • 1ks gelfix
  • Skořice mletá
  • hřebíček
  • badyán
  • vanilkovy lusk jen střed
  • trochu kyseliny citronové

Postup přípravy

Dýni oloupeme, pokud máme Hokkaidó neloupeme. Nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme a také pokrájíme. Vše dáme do pekáče, přidáme šťávu z citronů, podlijeme trochou, opravdu jen trochou vody a necháme péct. Když je vše měkké, přidáme cukr a koření a Prčice. Takto uprčrné přendáme do kastrolu a umicujeme, přidáme i gelfix. Necháme provařit. Přidáme trochu kyseliny, provaříne nakonec přidáme rum podle chuti. . Plníme do sterilovaných sklenic.

Autor receptu Romča

Ingredience

  • 1kg dýně
  • 1kg jablek
  • 1/2kg cukru
  • šťáva z 2ks citronu
  • trochu rumu
  • 1ks gelfix
  • Skořice mletá
  • hřebíček
  • badyán
  • vanilkovy lusk jen střed
  • trochu kyseliny citronové

Postup přípravy

Dýni oloupeme, pokud máme Hokkaidó neloupeme. Nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme a také pokrájíme. Vše dáme do pekáče, přidáme šťávu z citronů, podlijeme trochou, opravdu jen trochou vody a necháme péct. Když je vše měkké, přidáme cukr a koření a Prčice. Takto uprčrné přendáme do kastrolu a umicujeme, přidáme i gelfix. Necháme provařit. Přidáme trochu kyseliny, provaříne nakonec přidáme rum podle chuti. . Plníme do sterilovaných sklenic.

Autor receptu Romča