Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Burek se sýrem by Romča

Potřebné přísady:

Těsto

  • 500g hladká mouka
  • 50ml kvalitní olivový olej
  • kávová lžička soli
  • 350ml horké vody

Náplň

  • 500g tvaroh v kostce
  • 2ks vejce
  • 4 lžíce zakysaná smetana
  • 2-2,5 lžičky soli podle chuti
Postup přípravy:
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý plát podložíme pečícím papírem, vyválíme na tento a potřeme pořádně olejem. Necháme půl hodiny odpočinout.
  2. Suroviny na náplň promícháme a dáme do lednice.
  3. Po půl hodině těsta vyválíme ještě tenčí pláty, které rukama můžeme vytahovat až jsou tak tenké, že praskají. Na delší stranu naneseme směs tvarohu a smotáme. Vložíme do formy a stočíme jako hada. To same uděláme s druhým pláten. Pomažeme olejem a dáme péct na 25 minut, pečeme dozlatova.
  4. Před dopečením potreme směsí horké vody, soli a oleje. Těsto tak lépe změkne a necháme ještě chvilku péct.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Obrázek Nejlepší pálenka - samohonka

Nejlepší pálenka - samohonka

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

TOPlist