Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Burek se sýrem by Romča

Potřebné přísady:

Těsto

  • 500g hladká mouka
  • 50ml kvalitní olivový olej
  • kávová lžička soli
  • 350ml horké vody

Náplň

  • 500g tvaroh v kostce
  • 2ks vejce
  • 4 lžíce zakysaná smetana
  • 2-2,5 lžičky soli podle chuti
Postup přípravy:
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý plát podložíme pečícím papírem, vyválíme na tento a potřeme pořádně olejem. Necháme půl hodiny odpočinout.
  2. Suroviny na náplň promícháme a dáme do lednice.
  3. Po půl hodině těsta vyválíme ještě tenčí pláty, které rukama můžeme vytahovat až jsou tak tenké, že praskají. Na delší stranu naneseme směs tvarohu a smotáme. Vložíme do formy a stočíme jako hada. To same uděláme s druhým pláten. Pomažeme olejem a dáme péct na 25 minut, pečeme dozlatova.
  4. Před dopečením potreme směsí horké vody, soli a oleje. Těsto tak lépe změkne a necháme ještě chvilku péct.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Obrázek Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Paštika s hruškový čatní s rozinkami

TOPlist