Search
Filters
Close

Burek se sýrem by Romča

Ingredience

Těsto

  • 500g hladká mouka
  • 50ml kvalitní olivový olej
  • kávová lžička soli
  • 350ml horké vody

Náplň

  • 500g tvaroh v kostce
  • 2ks vejce
  • 4 lžíce zakysaná smetana
  • 2-2,5 lžičky soli podle chuti

Postup přípravy

Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý plát podložíme pečícím papírem, vyválíme na tento a potřeme pořádně olejem. Necháme půl hodiny odpočinout.

Suroviny na náplň promícháme a dáme do lednice.

Po půl hodině těsta vyválíme ještě tenčí pláty, které rukama můžeme vytahovat až jsou tak tenké, že praskají. Na delší stranu naneseme směs tvarohu a smotáme. Vložíme do formy a stočíme jako hada. To same uděláme s druhým pláten. Pomažeme olejem a dáme péct na 25 minut, pečeme dozlatova.

Před dopečením potreme směsí horké vody, soli a oleje. Těsto tak lépe změkne a necháme ještě chvilku péct.

Autor receptu

Ingredience

Těsto

  • 500g hladká mouka
  • 50ml kvalitní olivový olej
  • kávová lžička soli
  • 350ml horké vody

Náplň

  • 500g tvaroh v kostce
  • 2ks vejce
  • 4 lžíce zakysaná smetana
  • 2-2,5 lžičky soli podle chuti

Postup přípravy

Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý plát podložíme pečícím papírem, vyválíme na tento a potřeme pořádně olejem. Necháme půl hodiny odpočinout.

Suroviny na náplň promícháme a dáme do lednice.

Po půl hodině těsta vyválíme ještě tenčí pláty, které rukama můžeme vytahovat až jsou tak tenké, že praskají. Na delší stranu naneseme směs tvarohu a smotáme. Vložíme do formy a stočíme jako hada. To same uděláme s druhým pláten. Pomažeme olejem a dáme péct na 25 minut, pečeme dozlatova.

Před dopečením potreme směsí horké vody, soli a oleje. Těsto tak lépe změkne a necháme ještě chvilku péct.

Autor receptu