Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Vaječná tlačenka

Potřebné přísady:
  • 4 vejce uvařené natvrdo
  • 200ml majonéza
  • 1 sáček želatina na tlačenku
  • 200 ml nálevu z okurek
  • 200 g eidamu
  • 200g salámu nejlépe měkký - může být i šunka
  • kapie sterilovaná
  • 2 kusy kyselá okurka
  • kdo chce přidá česnek nebo podle chuti další ingredience
Postup přípravy:
  1. Nastrouháme si eidam a salám na kostičky drobné nebo proužky. Okurky a vajíčka na kostičky a taktéž nadrobno kapii. Vše promícháme. Želatinu na tlačenku si rozděláme v okurkovém nálevu a zahřejeme až se nám želatina krásně rozpustí. Sundáme z vařiče a nejlépe pomocí ručního mixéru zašleháme želatinu do majonézy. Touto směsí přelijeme pokrájené ingredience a opatrně promícháme. Směs nalijeme do formy, vyložené potravinářskou folií - srnčí hřbet nebo nějaká silikonová bábovka podle toho kdo co má. Dáme do lednice na několik hodin ztuhnout. Po ztuhnutí vyklopíme a krájíme na plátky.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Vaječný koňak jak má být

Recept - Vaječný koňak jak má být

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Velikonoční koláč s chřestem

Velikonoční koláč s chřestem

TOPlist