Hledat
Filters

Vaječný beránek od Andrejky

Potřebné přísady:
  • 10ks vejce
  • 250g gothaj nebo točený salám - ( nebo podle vlastní chuti)
  • 2ks kyselá okurka
  • 1x cibule
  • 1x sklenička Moravanky
  • 250ml majolky
  • 1x želatina
  • 3/4 masoxu ( jedno jaký ale nejlepe zeleninový )
Postup přípravy:
  1. Moravanku scedíme a nálev použijeme na želatinu.
  2. Vajíčka uvaříme natvrdo. Všechno nakrájíme na malé kostičky i Moravanku. Osolíme opepříme a přidáme majolku. V trošce vody ( velký panák ) rozpustíme 3/4 masoxu a po vychladnutí přilejeme do směsi. Zamícháme a přidáme hotovou želatinu.
  3. Pokud je originál želatina na vajíčka tak přidáme 2dcl vody a necháme chvíli odstát. Přidáme nálev z Moravanky. Za stálého míchání 5 minut mírně povařit. Trochu vychladlé vmíchame do směsi. Přelijeme do formy s potravinářskou fóli.
  4. Nejlépe do druhého dne nechat v lednici. Jinak minimálně 3 hodiny v lednici.
  5. ( Do silikonové formy stačí jen nalít bez fólie.)
  6. Dělám rovnou dvojitou porci. Rychle mizí 😅
  7. Na další fotografii je vidět beruška. To na ukázku jak hezky vypadne ze silikonové formičky.
  8. Dobrou chuť 🤤
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist