Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Vaječný beránek od Andrejky

Potřebné přísady:
  • 10ks vejce
  • 250g gothaj nebo točený salám - ( nebo podle vlastní chuti)
  • 2ks kyselá okurka
  • 1x cibule
  • 1x sklenička Moravanky
  • 250ml majolky
  • 1x želatina
  • 3/4 masoxu ( jedno jaký ale nejlepe zeleninový )
Postup přípravy:
  1. Moravanku scedíme a nálev použijeme na želatinu.
  2. Vajíčka uvaříme natvrdo. Všechno nakrájíme na malé kostičky i Moravanku. Osolíme opepříme a přidáme majolku. V trošce vody ( velký panák ) rozpustíme 3/4 masoxu a po vychladnutí přilejeme do směsi. Zamícháme a přidáme hotovou želatinu.
  3. Pokud je originál želatina na vajíčka tak přidáme 2dcl vody a necháme chvíli odstát. Přidáme nálev z Moravanky. Za stálého míchání 5 minut mírně povařit. Trochu vychladlé vmíchame do směsi. Přelijeme do formy s potravinářskou fóli.
  4. Nejlépe do druhého dne nechat v lednici. Jinak minimálně 3 hodiny v lednici.
  5. ( Do silikonové formy stačí jen nalít bez fólie.)
  6. Dělám rovnou dvojitou porci. Rychle mizí 😅
  7. Na další fotografii je vidět beruška. To na ukázku jak hezky vypadne ze silikonové formičky.
  8. Dobrou chuť 🤤
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

TOPlist