Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Vuřty podle Zbyňka

Potřebné přísady:
  • 7 cibulí
  • nové koření
  • vuřty
  • pepř
  • kečup
  • sladká a pálivá paprika
  • česnek
  • černé pivo
  • bobkový list
  • alobal
Postup přípravy:
  1. Oloupeme a nakrájíme si na půl kolečka asi 7 cibulí.
Do prořízlých vuřtů vkládáme cibuli a klademe je do pekáče který jsme též vyložily cibulí.
Nadrtíme si v hmoždíři nové koření, trochu pepře. To celé smícháme s kvalitním kečupem, sypanou paprikou sladkou a pálivou, nalisovaným česnekem a černým pivem.
  2. Marinádu vlijeme na vuřty ke kterým přidáme vavřín – bobkový list.
Pečeme v troubě v přikrytém pekáči – dobře poslouží alobal. S teplotou to nijak nepřeháníme, pečte vuřty dlouho aby došlo k jejich rozbahnění, receptu se také říkává Bahňáci.
  3. Na závěr alobal, či dekl z pekáče sejměte a vypečte – pozor má tendenci se pálit, vše na mírném stupni pečení. Tohle jídlo skvěle chutná s domácím chlebem a pivem a jako startovací pokrm potěší na každé víkendové párty. Tak dobrou chuť a na zdraví
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Paštika s hruškový čatní s rozinkami

TOPlist