Hledat
Filters

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1 sáček bramborového těsta v prášku
  • 1 vejce
  • vodu

Náplň:

  • povidla

Na ozdobení:

  • 1 tvaroh
  • 1 vanilinový cukr
  • mléko
Postup přípravy:
  1. Tvaroh s cukrem promícháme -pokud je hustý dolejeme trochou mléka.POZOR nesmí být moc řídký.
  2. Z bramborového těsta v prášku, vejce a dle potřeby vody vytvoříme těsto. Necháme chvíli spočnout, aby zvláčnělo. Těsto vyválíme cca na 3mm plát. Sklenicí vykrojíme kolečka, které naplníme povidly. Přehneme na půl a vydličkou zamáčkneme okraje. V hrnci vaříme lehce osolenou vodu vložíme postupně pirožky a lehce promícháme aby se nespojily, až vyplavou, necháme cca 3min povařit. Vytáhneme děrovanou naběračkou a vložíme do nádoby s trochou másla, aby se neslepily.
  3. Podáváme teplé a ozdobíme ochuceným tvarohem.
  4. Dobrou chuť.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

44
Zobrazit detail Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu
Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

4.8919
Zobrazit detail Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh
Obrázek Snídaňová pizza z ovesných vloček

Snídaňová pizza z ovesných vloček

41
Zobrazit detail Snídaňová pizza z ovesných vloček
Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Zobrazit detail Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem
TOPlist