Hledat
Filters

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1 sáček bramborového těsta v prášku
  • 1 vejce
  • vodu

Náplň:

  • povidla

Na ozdobení:

  • 1 tvaroh
  • 1 vanilinový cukr
  • mléko
Postup přípravy:
  1. Tvaroh s cukrem promícháme -pokud je hustý dolejeme trochou mléka.POZOR nesmí být moc řídký.
  2. Z bramborového těsta v prášku, vejce a dle potřeby vody vytvoříme těsto. Necháme chvíli spočnout, aby zvláčnělo. Těsto vyválíme cca na 3mm plát. Sklenicí vykrojíme kolečka, které naplníme povidly. Přehneme na půl a vydličkou zamáčkneme okraje. V hrnci vaříme lehce osolenou vodu vložíme postupně pirožky a lehce promícháme aby se nespojily, až vyplavou, necháme cca 3min povařit. Vytáhneme děrovanou naběračkou a vložíme do nádoby s trochou másla, aby se neslepily.
  3. Podáváme teplé a ozdobíme ochuceným tvarohem.
  4. Dobrou chuť.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

4.65
Zobrazit detail Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota
Obrázek Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Krém a hmota z marshmallow na zdobení

53
Zobrazit detail Krém a hmota z marshmallow na zdobení
Obrázek Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Zobrazit detail Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky
Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Zobrazit detail Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem
Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Zobrazit detail Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem
Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Zobrazit detail Ghí - přepuštěné máslo - domácí
TOPlist