Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jahodová panna cotta

Potřebné přísady:
  • 500 g jahod
  • 1 vanilkový cukr (nebo zrníčka z půlky vanilkového lusku, moučkového cukru pak dejte asi o 20 g víc)
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce (15g) práškové želatiny
  • 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy:
  1. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, vložíme do hrnce, přidáme oba cukry (nebo moučkový cukr a vyškrábaný obsah půlky vanilkového lusku) a postavíme na sporák. Přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut, čímž se směs lehce zredukuje.
  2. Do misky vložíme asi 60 ml studené vody, vyspeme do ní želatinu a necháme 5 minut bobtnat
  3. Přilijeme smetanu a vaříme další dvě minuty. Do horké směsi dáme nabobtnalou želatinu a promícháme metličkou, dokud se želatina zcela nerozpustí. Směs necháme lehce vystydnout, nalijeme jí do připravených formiček (použít se dá téměř cokoliv; sklo a porcelán vymažte lehce olejem, aby panna cotta šla vyklopit, já použila silikonové formičky na muffiny a z nich to jde lehce i bez vymazání) a v lednici vychladíme aspoň 4 hodiny.
  4. Podáváme s čerstvými jahodami, našlehanou smetanou a nebo jen tak.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Nadýchané lívance od Markétky

Nadýchané lívance od Markétky

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

TOPlist