Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné
Potřebné přísady:
- 280g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1-2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 50-80g jemně nastrouhaného tuku Omega
- 1 vejce
- 80-120ml vlahé vody…(množství vody podle potřeby)
- rozšlehané vejce na potření
- semínka dle chuti
Postup přípravy:
- Smícháme všechny suroviny a vypracujeme polotuhé vláčné nelepivé těsto….Těsto můžeme začít hned zpracovávat, tvarovat…já ho vyválela na 4mm tlustou placku a vykrajovala preclíky..Vkládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180-190°C cca 8-12 minut.
- Recept jsem si vymyslela, protože jsem zatím nenarazila na recept s chutí preclíků či tyčinek, které si rádi kupujeme v obchodě, jenže ty kupované obsahují spousty konzervantů.
- A ono se to povedlo, těsto splnilo očekávání, preclíky i tyčky jsou chuťově jako kupované, jen křehčí, lehounké a hlavně zdravější.
- Tak mám radost a vkládám recept sem:-)
- Dobrou chuť!
OstatníAutor receptuVlaďka D.
Mohlo by se Vám líbit