Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí lučina

Potřebné přísady:
  • 200 g kvalitního bílého jogurtu (já používám Holandia)
  • 150 g zakysané smetany
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Příprava domácí lučiny je velmi jednoduchá. Stačí smíchat jogurt se zakysanou smetanou a špetkou soli a pořádně rozmíchat, aby vznikla kladká konzistence. Tuto směs necháme několik hodin (já nechávám vždy přes noc) v lednici vykapat v plátýnku zavěšeném ve vyšší nádobě, tak aby na dně bylo dostatek prostoru pro vykapanou syrovátku.
  2. Jogurt vybírejte opradu kvalitní, spíše tučnější a především bez škrobů. Mě se jako ideální osvědčila Holandia, protože je sama o sobě krásně hustá a někdy ani nepřidávám zakysanou smetanu. Pokud máte ale raději krémovější strukturu, použijte 15% zakysanou smetanu (opět bez škrobů či jiných zahušťovadel). Lučina bude sice maličko tučnější, ale vynikající!!! A jak už určitě všichni víme, dobrých tuků se není třeba obávat!! 😊 Takže směle do toho!! 😊 Dobrou chuť 😊
  3. Doba přípravy: 5 minut + několik hodin na oddělení syrovátky v lednici.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Květáková placka - keto - nízkosacharidová

Květáková placka - keto - nízkosacharidová

Obrázek Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

TOPlist