Hledat
Filters

Domácí lučina

Potřebné přísady:
  • 200 g kvalitního bílého jogurtu (já používám Holandia)
  • 150 g zakysané smetany
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Příprava domácí lučiny je velmi jednoduchá. Stačí smíchat jogurt se zakysanou smetanou a špetkou soli a pořádně rozmíchat, aby vznikla kladká konzistence. Tuto směs necháme několik hodin (já nechávám vždy přes noc) v lednici vykapat v plátýnku zavěšeném ve vyšší nádobě, tak aby na dně bylo dostatek prostoru pro vykapanou syrovátku.
  2. Jogurt vybírejte opradu kvalitní, spíše tučnější a především bez škrobů. Mě se jako ideální osvědčila Holandia, protože je sama o sobě krásně hustá a někdy ani nepřidávám zakysanou smetanu. Pokud máte ale raději krémovější strukturu, použijte 15% zakysanou smetanu (opět bez škrobů či jiných zahušťovadel). Lučina bude sice maličko tučnější, ale vynikající!!! A jak už určitě všichni víme, dobrých tuků se není třeba obávat!! 😊 Takže směle do toho!! 😊 Dobrou chuť 😊
  3. Doba přípravy: 5 minut + několik hodin na oddělení syrovátky v lednici.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

56
Zobrazit detail Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem
Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

51
Zobrazit detail Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem
Obrázek DIY Levandulová koupelová sůl

DIY Levandulová koupelová sůl

Zobrazit detail DIY Levandulová koupelová sůl
Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Zobrazit detail Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem
Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

51
Zobrazit detail Převod čerstvého droždí na suché
Obrázek Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

Zobrazit detail Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky
TOPlist