Hledat
Filters

Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Potřebné přísady:
  • 1 sklenička smrkových výhonků
  • med (nejlépe bio nebo lokální) na naplnění skleničky
  • 1ks oloupaný citron
Postup přípravy:
  1. Nejlépe sbírejte mladé, světle zelené výhonky smrku na jaře, kdy jsou měkké a šťavnaté. Ideální délka je asi 2-3 cm. Tato doba je zhruba v polovině května. Sbírejte je zdravě a udržitelně, aby strom nebyl poškozen.
  2. Výhonky pečlivě umyjte a nechte oschnout.
  3. Do skleničky nasypte vrstvu výhonků, citron a pak vrstvu medu. Opakujte, dokud není sklenička plná, a zakončete vrstvou medu.
  4. Skleničku uzavřete a nechte na tmavém a chladném místě macerovat po dobu 4-6 týdnů. Občas skleničku protřepte, aby se výhonky s medem pořádně promíchaly.
  5. Po uplynutí tohoto období můžete směs konzumovat přímo, nebo ji přecedíte a použijete jen med. Smrkový med je výborný na lžičku pro posílení imunity, do čaje nebo na pečení.
  6. Upozornění: Některé osoby mohou být alergické na smrk, takže vždy zkuste malé množství před tím, než začnete konzumovat větší množství.
  7. Doufám, že vám tento recept bude chutnat!
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

44
Zobrazit detail Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu
Obrázek Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Zobrazit detail Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře
Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Zobrazit detail Recept - Šulánky se strouhankou či makem
Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Zobrazit detail Domácí bramborové knedlíky bez vajec
Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Zobrazit detail Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem
TOPlist