Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Potřebné přísady:
  • 2 kusy vanilkový lusk
  • 400 - 500g cukr krystal
Postup přípravy:
  1. Vanilkový lusk si rozkrojíme podélně a nožem vyškrabeme zrníčka. Lusky nakrájíme na malé kousky. Polovinu cukru dáme do mixéru a dáme jeden lusk i se zrníčky do mixéru a budeme mixovat tak dlouho, dokud nemáme z cukru prášek.
  2. Dáme do mísy a to samé uděláme s druhou polovinou cukru a druhým luskem. Smícháme a opět mixujeme postup opakujeme 3x a potom směs prosejme přes síto s většími dírkami. Promícháme a dáme do nádoby s těsnícím víčkem. Takto připravený vanilkový cukr má vynikající chuť a vůni.
  3. Při nákupu lusku je velmi důležité aby lusky byli krásně pružné. Dejte si na to pozor. Tímto způsobem připravený vanilkový cukr je opravdu mnohem chutnější a nejen to ještě ušetříte.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist