Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Knedlík vařený v páře

Potřebné přísady:
  • 500 g polohrubé mouky
  • půl kostičky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 300 ml vlažného mléka
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci rostlinného oleje
Postup přípravy:
  1. Taky jste milovníci dobré české kuchyně?
  2. K tradičnímu jídlu, jako je například knedlo vepřo zelo, si každý rád pochutná na krásně napařeném a nadýchaném knedlíku.
  3. Recept, který napíšu je velmi jednoduchý a výsledek bude zaručeně skvělý.
  4. Půl kostičky kvasnic rozdrobíme v 300 ml vlažného mléka a vlejeme na
  5. mouku, přidáme 1 žloutek a 1 lžíci rostlinného oleje, vypracujeme těsto, které dáme vykynout, mělo by svůj objem zvětšit na dvojnásobek.
  6. Velmi ráda pracuju na silikonové podložce, kterou si lehce potřu rostlinným olejem, to samé i s rukama, těsto se tak nelepí a není třeba podsypávat již moukou, která pak tvoří zbytečně na knedlíků drsný povrch.
  7. Na vaření knedlíků v páře používám pekáč na pečení drůbeže/husy, má totiž vypouklý vrchní díl pekáčku.
  8. Do pekáče nalejeme vodu, aspoň 5 cm na výšku, natáhneme na pekáč plátýnko, útěrku a tu napneme a provázkem pevně obvážeme po obvodu pekáče, aby nám dobře držela. Pekáč dáme na sporák a až se nám voda začne vařit, dáme již udělanou šišku knedlíků na útěrku, zakryjeme víkem a vaříme na mírném ohni 20 minut.
  9. Po uvaření ihned knedlík aspoň 2×propíchneme vidličkou, vytáhneme na větší tác a knedlík po povrchu potřeme buď olejem, nebo máslem.
  10. Pamatujte - vody v pekáčku musí být dostatek, tak ať nám vydrží po celých 20 minut vaření,vyvaří se.
  11. Útěrku, konce po obvodě, podstrčte pod provázek, ať se vám nespálí. Knedlík je krásné napařený a kyprý.
  12. Přejí dobrou chuť
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

TOPlist