Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Bramborové placky - Želnava

Potřebné přísady:

Těsto na bramborové koláčky:

  • 80 dkg vařených brambor ve slupce
  • 24 dkg hrubé mouky
  • 10 dkg krupice
  • 2 vejce
  • 1-2 lžičky soli
  • Náplň:
  • 50 dkg kysaného zelí
  • 10 dkg škvarků
  • sádlo
  • 2 cibule
  • česnek podle chuti ( já měla 5 stroužků )
  • sůl,pepř
Postup přípravy:
  1. Zelí vymačkáme a posekáme.( Vodu vypijeme,je to na zimu skvělá vitamínovka). Na sádlo dáme cibuli,škvarky a zelí. Dlouho nedusíme,spíše jen prohřejeme. Ochutíme solí,pepřem a česnekem. Strouhaný sýr na posypeme.
  2. Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku,krupici,vejce,sůl a zapracujeme těsto.
  3. Rozválíme na plát asi 1cm ( na prst ) vysoký. Doporučuji válet po částech,těsto se potom trhá. Vykrajujeme koláčky,do středu vytlačíme důlek, do kterého dáme náplň. Okraje potřeme sádlem,dáme kopičku sýra ( není nutné ) a pečeme dozlatova.
  4. Dobrou chuť!
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Tvarohové koblížky bez kynutí

Tvarohové koblížky bez kynutí

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

TOPlist