Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Bramborové placky - Želnava

Potřebné přísady:

Těsto na bramborové koláčky:

  • 80 dkg vařených brambor ve slupce
  • 24 dkg hrubé mouky
  • 10 dkg krupice
  • 2 vejce
  • 1-2 lžičky soli
  • Náplň:
  • 50 dkg kysaného zelí
  • 10 dkg škvarků
  • sádlo
  • 2 cibule
  • česnek podle chuti ( já měla 5 stroužků )
  • sůl,pepř
Postup přípravy:
  1. Zelí vymačkáme a posekáme.( Vodu vypijeme,je to na zimu skvělá vitamínovka). Na sádlo dáme cibuli,škvarky a zelí. Dlouho nedusíme,spíše jen prohřejeme. Ochutíme solí,pepřem a česnekem. Strouhaný sýr na posypeme.
  2. Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku,krupici,vejce,sůl a zapracujeme těsto.
  3. Rozválíme na plát asi 1cm ( na prst ) vysoký. Doporučuji válet po částech,těsto se potom trhá. Vykrajujeme koláčky,do středu vytlačíme důlek, do kterého dáme náplň. Okraje potřeme sádlem,dáme kopičku sýra ( není nutné ) a pečeme dozlatova.
  4. Dobrou chuť!
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

TOPlist