Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Lívance

Potřebné přísady:
  • Jedlé kaštany
  • Karamel
  • Máta
  • Vejce
  • Cukr krupice
  • Mléko
  • Polohrubá mouka
  • Droždí
  • Sůl
Postup přípravy:
  1. Do teplého mléka přidáme, vejce, sůl, cukr, polohrubou mouku a rozdrobené droždí. Prošleháme a dáme do tepla nakynout asi na dvojnásobek. Lívance dělám přes celou pánev a pak jim na talíři vykrajovátkem dodám potřebný tvar. Tady jsem použil trojúhelník ze sady od TESCOMA.
  2. Recept na karamel
  3. Kaštany naříznu na špičce do kříže a dám péct do trouby. Mezi kaštany postavím misku s vodou. Až se kaštany pořádně otevřou tak je vyndám a hned začnu s loupáním. Když je necháte vychladnout tak je to pak na sbíječku.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Recept - Vaječný koňak jak má být

Recept - Vaječný koňak jak má být

Obrázek Pošírovaná hruška s karamelem

Pošírovaná hruška s karamelem

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Obrázek Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Obrázek Smrkové výhonky  tonikum na vlasy

Smrkové výhonky tonikum na vlasy

TOPlist