Hledat
Filters

Zapletený mazanec by Romča

Potřebné přísady:

Pozor, uvedené množství je na 2 mazance!

  • 600g hladká mouka - (Pernerka je za mě top)
  • 250ml vlažného mléka
  • 120g rozpuštěného másla
  • 150g cukr
  • 1ks droždí
  • 1ks vejce
  • špetka soli
  • trocha rumu
  • vejce na potření
  • kůra z poloviny citronu
  • 1 kávová lžička badyán mletý
  • vlašské ořechy
  • rozinky
Postup přípravy:
  1. Mouku prosijeme do mísy, mléko přihřejeme a rozdrobíme do něj kostku droždí s přidáme lžičku cukru, promícháme s necháme vzejít kvásek. Mezitím si nožem nasekáme nadrobno vlašské ořechy.
  2. Do mísy s moukou přidáme cukr, vejce, špetku soli, mletý badyán, nasekané ořechy, rozinky, nastrouhanou kůru z citronu, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Ručně nebo v robotu, vypracujeme těsto, posypeme trochou hladké mouky a necháme 2 hodiny kynout. Po vykynutí uděláme buď bochánek na kterém uděláme křížek a nebo spleteme mazanec, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě pod utěrkou 20 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  3. Vejce rozšleháme s trochou rumu a potřeme důkladně mazanec. posypeme plátky mandlí a pečeme na 180 stupňů 20 minut, pozor hlídáme jak nám hnědne. Pokud je dostatečně hnědý, přikryjeme důkladně alobalem a pečeme na 120 stupňů dalších 25 minut. Po vyndání necháme na mřížce vychladnout.
  4. Dobrou chuť a krásné Velikonoce!
  5. Romča
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

53
Zobrazit detail Med z květů sedmikrásky- chudobky
Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

53
Zobrazit detail Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné
Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

52
Zobrazit detail Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky
Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Zobrazit detail Nakládané okurky od Vali – vynikající
Obrázek Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Zobrazit detail Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky
Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Zobrazit detail Ghí - přepuštěné máslo - domácí
Obrázek Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem

Zobrazit detail Smrkové výhonky naložené v medu s citrónem
TOPlist