Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

Potřebné přísady:
  • 27 kuliček bílého hroznového vína bez pecek
  • 27 kuliček červeného hroznového vína bez pecek
  • 2 lžíce smetanového sýra nebo zakysané smetany
  • 12 modrých cukrových korálků (nebo cokoliv jedlého, co lze použít jako oči)
  • 6 malých jahod
  • 12 špejlí
  • 1 balíček Pedro medvídků
Postup přípravy:
  1. Housenky: Podle obrázku napíchejte 6 zelených hroznových kuliček a 3 zelené Pedro medvídky do špízu. Zopakujte postup ještě dvakrát, a pak to samé znovu s kuličkami červených hroznů a červených želé medvídků, abyste vytvořili tři zelené a tři červené housenky. Vanilkovou polevu dejte do sáčku na polevu a ustřihněte jeden konec tak, abyste mohli udělat malá očička housenkám. Na očička přitiskněte modré cukrové korálky nebo jinou jedlou dekoraci.
  2. Ještěrky: Odkrojte z každé jahody stopku s lístky. Spojte 3 zelené kuličky hroznů a 3 zelené Pedro medvídky do jednoho špízu a nakonec přidejte jahodu se zaoblenou stranou směrem ven. Zopakujete dvakrát se zelenými kuličkami hroznů a zelenými Pedro medvídky a třikrát s červenými. Opět vytvořte pomocí polevy v sáčku očička jako u housenek a přitiskněte na ně modré cukrové korálky.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist