Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Potřebné přísady:
  • brambory
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • pažitka
  • zakysaná smetana
  • sladká šlehačka
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme zakysanou smetanu a šlehačku, hodně nadrobno pokrájené cibule, osolíme a podle chuti opepříme. Nakonec dochutíme sladkou paprikou a kdo má rád, přidá nadrobno pokrájenou pažitku.
  2. Podáváme jako přílohu viz foto.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Stress Killer smoothie by Romča

Stress Killer smoothie by Romča

Obrázek Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolicové špalíčky z trouby

Obrázek Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

TOPlist