Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Potřebné přísady:
  • brambory
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • pažitka
  • zakysaná smetana
  • sladká šlehačka
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme zakysanou smetanu a šlehačku, hodně nadrobno pokrájené cibule, osolíme a podle chuti opepříme. Nakonec dochutíme sladkou paprikou a kdo má rád, přidá nadrobno pokrájenou pažitku.
  2. Podáváme jako přílohu viz foto.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Obrázek Fit tuňáková pomazánka s tvarohem

Fit tuňáková pomazánka s tvarohem

Obrázek Keto nepečené tyčinky s čokoládou

Keto nepečené tyčinky s čokoládou

TOPlist