Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Pomazánka z pečeného česneku

Potřebné přísady:
  • 2 palice česneku
  • 120-150 g žervé (lučiny nebo domácí jogurtové pomazánky)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • sušený tymián
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
  2. Česnek horzintálně přepůlíme a každou půlku položíme na alobal řezem nahoru. Osolíme, opeptříme, zakápneme asi půl lžící oleje, zabalíme do balíčku (každou půlku česneku zvlášť) a vložíme do trouby na cca 60 minut.
  3. Česnek necháme vychladnout, vybalíme z alobalu a jednotlivé stroužky vydloubneme ven a rozetřeme na prkýnku nožem na kašičku - případné tuhé části odstraníme.
  4. Rozetřený česnek smícháme s žervé a lžičkou tymiánu a podáváme s opečenou bagetkou, toastem nebo vekou.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

TOPlist