Search
Filters
Close

Povidla pečená v troubě

Ingredience

  • 3-4 kg švestek
  • hřebíček
  • badyán
  • cukr
  • skořice celá
  • kyselina citronová
  • med
  • rum

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme, poskládáme na plech nebo do nějaké pečící formy, posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici, hřebíček a dáme zhruba na hodinu péct - teplota cca 180 stupňů. Po upečení vyndáme koření ze švestek a vše vymixujeme, nemusí být úplně dohladka, mohou zůstat kousky. Do směsi vmícháme med a přidáme trochu rumu. takto připravené plníme do předem připravených sterilovaných, čistých skleniček, zavádíme a otočíme dnem nahoru. Skladujeme v temnu a chladu, po otevření v lednici. Dobrou chuť

Autor receptu Romča

Ingredience

  • 3-4 kg švestek
  • hřebíček
  • badyán
  • cukr
  • skořice celá
  • kyselina citronová
  • med
  • rum

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme, poskládáme na plech nebo do nějaké pečící formy, posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici, hřebíček a dáme zhruba na hodinu péct - teplota cca 180 stupňů. Po upečení vyndáme koření ze švestek a vše vymixujeme, nemusí být úplně dohladka, mohou zůstat kousky. Do směsi vmícháme med a přidáme trochu rumu. takto připravené plníme do předem připravených sterilovaných, čistých skleniček, zavádíme a otočíme dnem nahoru. Skladujeme v temnu a chladu, po otevření v lednici. Dobrou chuť

Autor receptu Romča