Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Extrakt ze skořicové kůry

Potřebné přísady:
  • 250 ml rum světlý ne moc silný
  • 10g skořicoví sekané kůry
  • láhev - sklenice s těsnícím víčkem
Postup přípravy:
  1. Smícháme rum a skořicovou sekanou kůru a necháme dva týdny na chladném a suchém místě Denně sklenicí protřepeme. Po dvou týdnech máte extrakt hotov. Čím déle skořici v rumu necháme tím silnější extrat máte. A když vám dojde prostě přidáte rum a louhujete znovu. Trvanlivost jednoho nálevu je cca jeden rok.
  2. Hodí se vám do sladkostí a pečiva, ale má také antibioticke účinky a desinfekční účinky a tak se hodí při kašli, chřipce - nachlazení.
  3. Sekanou skořici koupíte na odkazu v horní pravé části příspěvku.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lucinčin nakládaný hermelín

Lucinčin nakládaný hermelín

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Obrázek Jahodová marmeláda s vanilkou

Jahodová marmeláda s vanilkou

TOPlist