Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Extrakt ze skořicové kůry

Potřebné přísady:
  • 250 ml rum světlý ne moc silný
  • 10g skořicoví sekané kůry
  • láhev - sklenice s těsnícím víčkem
Postup přípravy:
  1. Smícháme rum a skořicovou sekanou kůru a necháme dva týdny na chladném a suchém místě Denně sklenicí protřepeme. Po dvou týdnech máte extrakt hotov. Čím déle skořici v rumu necháme tím silnější extrat máte. A když vám dojde prostě přidáte rum a louhujete znovu. Trvanlivost jednoho nálevu je cca jeden rok.
  2. Hodí se vám do sladkostí a pečiva, ale má také antibioticke účinky a desinfekční účinky a tak se hodí při kašli, chřipce - nachlazení.
  3. Sekanou skořici koupíte na odkazu v horní pravé části příspěvku.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

TOPlist