Jak správně zamrazit houby a proč
Potřebné přísady:
- houby
- máslo
- cibule - ( lze vynechat )
Postup přípravy:
- Před zamražwním je nutné houby tepelně zpracovat. Můžeme houby povařit, ale tento způsob nemám vůbec ráda.
- Houby musíme telepelně zpracovat, aby se zabránilo rozkladu, během několikahodinového zmražování a také tak zabráníme uvolnění mykotoxinu, který je pro lidský organismus škodlivý.
- Houby dokonale očistíme a pokrájíme na kousky. Cibulku nakrájíme nadrobno. Na pánev dáme máslo, zarestujeme cibulku a přidáme houby. Restujeme 6-8 minut.
- Takto připravené houby rozdělíme na porce, které budeme následně po zmrazení používat. Zmrazení velkého množství najednou není vhodné. Zmrazená obrovská houbová koule se vám bude špatně odsekávají na menší porce.
- Použití zmrazených hub je jednoduché. Houby nerozmrazujeme a rovnou použijeme k vaření. Takže hodíme do polévky a nebo na pánev a restujeme apod.
- Zameazené houby vám vydrží klidně do příští sezóny, avšak delší dobu bych obecně u mrazených potravin nedoporučovala.
- Jednou rozmeazené houby nikdy znovu nezamrazujte! Pokud rozmrazené houby nedokážete spotřebovat, musíte je prostě vyhodit. Proto doporučuji mrazit po menších porcích.
- Takto připravené a meazené houby použijte stejně jako houby čersvé. Do polévek, omáček apod.
Ostatní
Mohlo by se Vám líbit