Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Dýňová omáčka k těstovinám

Potřebné přísady:
  • 1/2 dýně Hokkaido neloupaná, nakrájená na menší kousky
  • 1 velká cibule nasekaná na drobno
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lřička koření Adžika
  • 1 velký stroužek česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • muškátový květ
  • špetka oregana
  • 1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
  • sůl, pepř
  • olej
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Na oleji opečeme cibuli do zlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.
  2. Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.
  3. Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.
  4. Poznámka:
  5. Masomilci nechť do omáčky přidají nasekanou šunku, moravské uzené, pečené kousky kuřecího masa atd.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Obrázek Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist