Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Potřebné přísady:
  • 1kg brambor
  • parmská šunka - prosiutto crudo
  • olivový olej
  • 180g chřest
  • 50g salát frisée
  • 80g parmazán

Zálivka:

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • stroužek česneku
  • 60ml panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme vcelku, slijeme a necháme s vychladnout. Všechny přísady na zálivku smícháme dohromady a metličkou prošleháme. Uvařené brambory pokrájíme na čtvrtky položíme na plech vyloženým pečícím papírem a každý kousek obalíme kouskem šunky prosciutta. Pokapeme olejem, osolíme, opepříme a zhruba půl hodiny, otáčíme. Chřest nakrájíme podélně na plátky a vaříme v osolené vodě zhruba minutu, slijeme a zchladíme pod studenou vodou. Brambory dáme na talíř, přidáme salát, chřest a parmazán a zalijeme zálivkou podle chuti.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

TOPlist