Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí bezový sirup by Romča

Potřebné přísady:
  • 50ks květů
  • 2-3 citrony či limety
  • 2,5l vody
  • 85g kyselina citronová
  • 2,5kg cukru
Postup přípravy:
  1. Květy jenom zlehka opláchneme vodou. Přidáme nakrájené citrony či limety.
  2. Vodu 2,5 litru dáme vařit a necháme přejít varem. Přidáme kyselinu citronovou. Promícháme a necháme úplně zchladnout.
  3. Po zchladnutí přelijeme květy i s citrony vodou s kyselinou citronovou a necháme 24 hodin macerovat, přikryté utěrkou. Občas promícháme.
  4. Vymacerované slijeme přes cedník a plenu, či plátýnko a dáme do nerezového kastrolu. Přidáme cukr a dáme na sporák zahřívat do doby, než se cukr rozpustí a ze dna nám budou stoupat bubliny.
  5. Horké vlijeme do láhví či sklenic (sterilizovaných) uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Skladujeme ve tmě.
  6. Další recepty z bezu:
  7. Med
  8. Ocet
  9. Limonáda
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Stress Killer smoothie by Romča

Stress Killer smoothie by Romča

Obrázek Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Splatoon - zapékané tvoření by Romča

TOPlist