Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jablečné lívance

Potřebné přísady:

Na 4 porce:

  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 6 lžic cukru
  • 1/2 l mléka
  • 1/2 l polohrubé mouky (což je asi 350 g)
  • 2 rovné lžičky prášku do pečiva
  • 250 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek
Postup přípravy:
  1. Žloutky smícháme s polovinou cukru (=3 lžíce), metličkou v ruce prošleháme, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozmícháme na hladké těsto. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a nakonec do něj krátce zašleháme druhou půlku cukru (=3 lžíce).  Sníh opatrně vmícháme do žloutkového základu, přidáme nakrájená jablka a zamícháme.
  2. Smažíme na pánvi na malém množství oleje (dobré nepřilnavé povrchy snesou i absenci tuku) po obou stranách do zlatova.
  3. Podáváme ta tepla lehce pocukrované, s oslazeným tvarohem, šlehačkou a nebo polité třeba javorovým sirupem.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lucinčin nakládaný hermelín

Lucinčin nakládaný hermelín

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek DIY Levandulová koupelová sůl

DIY Levandulová koupelová sůl

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

TOPlist