Search
Filters
Close

Zázvorový sirup

Ingredience

  • 2kg strouhaný zázvor
  • 2litry šťáva z citronu
  • 2kg třtinový cukr
  • 5ks citron
  • 5ks limeta
  • půl litru medu
  • 15ks hřebíček
  • 15ks větviček máty
  • 3ks vanilkový lusk
  • polovina muškátový ořech- nastrouhat
  • badyán
  • mletá skořice
  • celá skořice
  • kardamon

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do mísy, promícháme a necháme dva dny odležet. Nechte stát třeba na kuchyňské lince, občas můžeme promíchat. Vždy míchejte čistou naběračkou apod.

Lahve omyjeme a vypaříme tak, aby byly absolutně čisté.

Po dvou dnech směs promícháme a přecedíme. Vzniklý sirup plníme do čistých lahví. Takto připravený sirup můžeme pít jen s vodou a nebo přidat do čaje.

Tento sirup je vynikající nejen chuťově, ale v zimním období ho velice oceníme.

Skladujeme v lednici. Vydrží dva až tři měsíce, pokud ho tedy dříve nevypijete.

Dobrou chuť

Autor receptu Markéta Koutná

Ingredience

  • 2kg strouhaný zázvor
  • 2litry šťáva z citronu
  • 2kg třtinový cukr
  • 5ks citron
  • 5ks limeta
  • půl litru medu
  • 15ks hřebíček
  • 15ks větviček máty
  • 3ks vanilkový lusk
  • polovina muškátový ořech- nastrouhat
  • badyán
  • mletá skořice
  • celá skořice
  • kardamon

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do mísy, promícháme a necháme dva dny odležet. Nechte stát třeba na kuchyňské lince, občas můžeme promíchat. Vždy míchejte čistou naběračkou apod.

Lahve omyjeme a vypaříme tak, aby byly absolutně čisté.

Po dvou dnech směs promícháme a přecedíme. Vzniklý sirup plníme do čistých lahví. Takto připravený sirup můžeme pít jen s vodou a nebo přidat do čaje.

Tento sirup je vynikající nejen chuťově, ale v zimním období ho velice oceníme.

Skladujeme v lednici. Vydrží dva až tři měsíce, pokud ho tedy dříve nevypijete.

Dobrou chuť

Autor receptu Markéta Koutná