Search
Filters
Close

Domácí droždí z brambor

Ingredience

  • 60g cukr
  • 500g brambory
  • 2 polévkové lžíce piva
  • voda

Postup přípravy

Brambory zvařime ve slupce a necháme vychladnout. Poté prolisujeme do misky, nebo na jemnému struhadle nastrouháme. Cukr tozpustíme v troše vody a vmícháme do brambor. Nakonec přidáme dvě lžíce piva a dobře promícháme. Přikryjeme a necháme na teplém místě 24 hodin kvasit. Z takto připravené směsi si můžeme udělat chléb a další kynuté dobroty.

Dávkování bramborového droždí je jiné. Dávkování je půl napůl s moukou.

Autor receptu Romča

Ingredience

  • 60g cukr
  • 500g brambory
  • 2 polévkové lžíce piva
  • voda

Postup přípravy

Brambory zvařime ve slupce a necháme vychladnout. Poté prolisujeme do misky, nebo na jemnému struhadle nastrouháme. Cukr tozpustíme v troše vody a vmícháme do brambor. Nakonec přidáme dvě lžíce piva a dobře promícháme. Přikryjeme a necháme na teplém místě 24 hodin kvasit. Z takto připravené směsi si můžeme udělat chléb a další kynuté dobroty.

Dávkování bramborového droždí je jiné. Dávkování je půl napůl s moukou.

Autor receptu Romča