Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí droždí z brambor

Potřebné přísady:
  • 60g cukr
  • 500g brambory
  • 2 polévkové lžíce piva
  • voda
Postup přípravy:
  1. Brambory zvařime ve slupce a necháme vychladnout. Poté prolisujeme do misky, nebo na jemnému struhadle nastrouháme. Cukr tozpustíme v troše vody a vmícháme do brambor. Nakonec přidáme dvě lžíce piva a dobře promícháme. Přikryjeme a necháme na teplém místě 24 hodin kvasit. Z takto připravené směsi si můžeme udělat chléb a další kynuté dobroty.
  2. Dávkování bramborového droždí je jiné. Dávkování je půl napůl s moukou.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Obrázek Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Obrázek Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolicové špalíčky z trouby

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

TOPlist