Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Jahodový sirup

Potřebné přísady:
  • 1 kg zralých jahod
  • 700 g cukru krystal
  • 1 citron (šťáva)
  • 250 ml vody
Postup přípravy:
  1. Jahody očisti, zbav stopek a nakrájej na poloviny či čtvrtky.
  2. Dej je do velkého hrnce, přidej vodu a povař 10 minut – až pustí šťávu a změknou.
  3. Propasíruj jahody přes jemné sítko nebo plátýnko – vymačkej co nejvíc šťávy.
  4. Do získané šťávy přidej cukr a šťávu z citronu.
  5. Zahřívej na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí, poté ještě 5–10 minut povař, aby sirup mírně zhoustl.
  6. Nalij do čistých, vyvařených lahví a dobře uzavři.
  7. Tipy:
  8. Uchovávej v lednici (vydrží cca 3 týdny), nebo steriluj 15 minut při 80 °C.
  9. Můžeš přidat i pár lístků máty nebo meduňky pro osvěžující chuť.
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pošírovaná hruška s karamelem

Pošírovaná hruška s karamelem

Obrázek Tvarohové koblížky bez kynutí

Tvarohové koblížky bez kynutí

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

TOPlist