Hledat
Filters

Kynuty houskový knedlík od Jany

Potřebné přísady:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 150 ml vody
  • 150 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce oleje
  • půl kávové lžičky soli
  • špetka cukru do kvásku
  • velká hrst sekaného listového špenátu
Postup přípravy:
  1. Kynutý houskový knedlík s bylinkami vařený v páře
  2. 500 g polohrubé mouky
  3. 1/2 kostky droždí
  4. 150 ml vody
  5. 150 ml mléka
  6. 2 žloutky
  7. 2 lžíce oleje
  8. půl kávové lžičky soli
  9. špetka cukru do kvásku
  10. velká hrst sekaného listového špenátu
  11. Z teplé vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek a zapracujeme do zbytku surovin a uněteme nelepivé těsto. Necháme 40 minut kynout. Rozdělíme na dva díly a do každého zaděláme jednu menší na kostičky krájenou housku, vyválíme šišky a necháme pod utěrkou ještě 15 minut kynout. Vaříme v páře 15 minut.Po uvaření píchneme špejlí,aby unikla pára a pomažeme olejem.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

53
Zobrazit detail Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat
Obrázek Snídaňová pizza z ovesných vloček

Snídaňová pizza z ovesných vloček

41
Zobrazit detail Snídaňová pizza z ovesných vloček
Obrázek Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

52
Zobrazit detail Velikonoční perníčky s postupem na zdobení
Obrázek Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Zobrazit detail Domácí bramborové knedlíky bez vajec
Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Zobrazit detail Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou
TOPlist