Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Potřebné přísady:
  • 1kg brambor
  • 30dkg hrubá mouka
  • potravinářská folie
Postup přípravy:
  1. Je to jednoduché. Dáte vařit 1kg brambor jako na kaši. Rozšleháte je el. šlehačem a vysypete na vál kam jste si dala hrubou mouku, asi 30 dkg. Necháte trochu prochladnout ale ne moc, jen tak aby jste s tím mohla pracovat a uděláte vláčné těsto. Kdyby bylo moc řídké, přidejte mouku. Pak z těsta nakrájejte stejné dílky a vytvarujte válečky. Ty pak zabalte do potravinové folie a na koncích zavažte uzlík. Knedlíky propíchejte vidličkou a dejte do vařící vody vařit 20 min a hotovo. Ještě maličkost. Brambory osolte když se vaří, pak by vám těsto řídlo.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Očista střev - lněné semínko a kefír

Očista střev - lněné semínko a kefír

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist